Wonen & Dromen

Wonen & Dromen

zondag 18 januari 2015

Kastje

Ik kijk regelmatig op marktplaats of er bij mij in de buurt nog leuke oude kastjes, bankjes, krukjes etc. te koop zijn. Niet dat ik het nou echt nodig heb maar je kent het wel, af en toe wat anders en ik blijf het een leuke bezigheid vinden om iets op te knappen.

Zo vond ik afgelopen week een leuk exemplaar. Bij mij in het dorp en ook nog eens voor 10 euro! Desbetreffende mevrouw gemaild, bleek er 's avonds al iemand te komen kijken. Aargh balen! Maar ze zou me het laten weten als de koop niet door ging.
En ja hoor, de volgende dag kreeg ik een mail dat ik het kastje mocht komen halen. Yes!

 
Dit is 'm dan, foto is van marktplaats want ik ging natuurlijk meteen aan de slag en vergat een foto te maken.
 
 

Ik schilderde het kastje in de kleur Fossil van Carte Colori, maar ik vond 'm veel te wit kijken. Hier en daar wat met Paste Wax in de kleur Carbon bewerkt maar dat werd nog niet wat ik voor ogen had.
Ik had nog een zak droge pigment in de kleur Romeins zwart van verfmolen de Kat staan. Dit maar gemengd met de kalkverf om een wat donkerdere kleur te krijgen. En dat ging prima..









Hier zie je duidelijk het verschil tussen Fossil en mijn mengsel.









 
 

En zo is ie geworden, erg mooi!

 

Tijdens het decoreren nog wat mooie plaatjes geschoten..

 

De poer die ik bij Patricia kocht vind ik nog steeds prachtig en past ook overal bij.

Fijne zondag!

Liefs, Michelle

woensdag 7 januari 2015

'n nieuw project

Al een tijdje liep ik met het idee om zelf een zuil te maken. Ik heb bij heel wat bloggers al mooie voorbij zien komen. Zowel van steigerhout als mdf.
Nou liep ik vorige week in de bouwmarkt voor iets anders, en bedacht ik me dat ik wel vast de benodigdheden hiervoor mee kon nemen. Zelf wilde ik een 'strak' model. Dus ik liet een aantal mdf platen op maat zagen en de medewerker dacht met me mee om een stevige zuil te maken. Hij adviseerde om eerst een geraamte van latjes te maken en de mdf platen daarop te bevestigen. Altijd fijn als er een handige man meedenkt!

Inmiddels is de zuil af. Het was nog best een lastige klus maar ik ben tevreden.

 

 

De zuil lijkt op de foto wat licht, in het echt is deze wat donkerder beige. Misschien geef ik 'm nog een grijze wash, omdat de pot en de zuil nu een beetje in elkaar wegvallen. Wat vinden jullie?
Ik ga eerst eens kijken hoe het staat in ons nieuwe huis bij de vloer en de muren..

De vloer voor ons nieuwe huis is inmiddels besteld en wordt begin februari gelegd, welke vloer het is hou ik nog even als verassing. Hihi, ik kan zelf niet meer wachten!
Ik ben de afgelopen weken enorm druk geweest met alles regelen, ik ben nogal een controlfreak dus alles moet goed gepland zijn. En ik moet zeggen dat de to-do list steeds korter word, samenlevingscontract, vloerverwarming, tegelvloer, verf etc. is al geregeld. Ik ben momenteel bezig met het maken van onze gordijnen. Dan nog afwachten wanneer de sleuteloverdracht kan plaatsvinden en dan kan het klussen eindelijk beginnen.  We hebben er zin in..



Af en toe een rustpauze met een lekkere cappuccino is dus echt genieten op het moment..
Deze leuke glaasjes kocht ik vandaag bij de kringloopwinkel voor 20 cent per stuk, dan ben ik toch wel een beetje euforisch.
Wat ik nog meer voor leuks kocht laat ik jullie de volgende keer zien.

Fijne avond!