Wonen & Dromen

Wonen & Dromen

zaterdag 22 november 2014

Nieuw & nieuws

Een aantal dagen geleden ging de webwinkel van Patricia van Huize Vizzini online, even daarvoor had ze al wat stoere spulletjes op haar facebookpagina te koop. En laat dat nou precies zijn wat ik nog op mijn verlanglijstje had staan, en dat ook nog eens voor een leuk prijsje.
Ik ben er erg blij mee! Voor degene die het leuk lijkt eens te kijken in haar webshop > Klik.

Patricia, je hebt erg mooie woonaccessoires, heel veel succes & plezier met je webwinkel.

En nu zijn jullie natuurlijk benieuwd naar mijn aankopen..

 

Ik kocht deze prachtige robuuste houten poer..
 
 

 

Ook dit mooie licht grijze/bruine konijnenvachtje heb ik bij haar besteld.

 

En tenslotte de rechtse pot, de linkse had ik al. Met deze sobere accessoires kan ik weer heerlijk combineren en rommelen in huis. Ik hou d'r zo van.

Dan nog iets totaal anders, vriendlief en ik willen graag een huis kopen. Nu zijn we sinds kort op huizenjacht, want dit wordt ons eerste koophuis. Erg spannend dus allemaal. Afgelopen week zijn we bij een eengezinswoning wezen kijken, en hebben we een bod uitgebracht. Toen bleek er nog een geïnteresseerde te zijn. We baalde flink want zij wilde ook een bod uitbrengen. Maar na een zenuwslopend dagje is het gelukkig goed afgelopen want wij waren de hoogste bieder, inmiddels is het bod geaccepteerd en kunnen we ons de komende weken bezig gaan houden met de afhandeling en alle rompslomp die er bij komt kijken. We hebben er onwijs zin in! En jullie begrijpen natuurlijk wel dat ik al druk bezig ben met de nieuwe inrichting, erg leuk maar oh zo spannend!

Fijn weekend allemaal!

Lieve groet,
Michelle 

woensdag 12 november 2014

Paste Wax

Ik heb bij verschillende bloggers gezien dat zij gebruik maken van Paste Wax van Painting the Past. Het geeft een erg mooi effect dus dat moest ik zelf natuurlijk ook maar eens gaan proberen.


                                                                       Ik heb de kleuren cement en carbon genomen..

Vorige week was ik samen met een vriendin bij de kringloop en zag ik dit apart beeldje staan, het leek me wel een geschikt object om te bewerken met de Paste Wax.
Ik heb het beeldje eerst een laagje primer gegeven en vervolgens verschillende tinten grijze krijtverf aangebracht. Tenslotte heb ik er wat Paste Wax in de kleur Carbon over gewreven met een pluisvrije doek.
    

Het resultaat is erg mooi geworden, zelfs de achterkant van het beeldje is een mooi gezicht..


Mezelf kennende kon ik het niet laten om het alleen bij dit beeldje te houden, het werkt nu al verslavend haha..

Ik had nog een gouden schilderijlijst in de schuur staan, dus die moest eraan geloven.
Eerst een laagje primer, vervolgens een laagje mat zwarte verf en weer de Carbon.Alweer leuk geworden!

Fijne dag allemaal..
Liefs, Michelle
zondag 9 november 2014

De Potstal

Zoals elk jaar was het deze week open huis bij De Potstal in Valburg, dus daar moest ik natuurlijk even naartoe. De winkel was gehuld in een gezellige kerstsfeer met veel mooie oude spullen uit Frankrijk en Engeland. Ook een ruime keuze uit herfst en kerstdecoraties. Iedereen is welkom en krijgt 'n kopje koffie met lekkers. En dat gewoon in de prachtige keuken van de eigenaresse. Uiteraard wil ik al dat moois niet aan jullie voorbij laten gaan, dus ik heb wat foto's gemaakt van de gezellige sfeer.

  

  

  

Ik ging zelf ook niet met lege handen naar huis, ik kocht dit prachtige ornament. Afkomstig van een schoorsteen uit een oude woning. De onderkant van het ornament is zwartgeblakerd van de roet.

                                     

                          

Verder kwam ik nog de mooie schalen van de PTMD collectie tegen. De kleine versie had ik al in mijn bezit. En nu dus ook de grote in huis.. Prachtig plaatje met een amaryllisbol. Ook nam ik een paar woestijnroosjes mee. Gewoon leuk om mee te decoreren. Hoewel ik niet wist wat dit eigenlijk voor een mooie "steentjes" zijn heeft de eigenaresse van De Potstal me dit even uitgelegd, en ik stond versteld van het verhaal erachter. Voor degene die het niet weten: de kamelen in de woestijn maken deze prachtige stukken, ze plassen in het zand, wat vervolgens kristalliseert en opdroogt. Vies idee eigenlijk, zo'n hoopje kamelenpies met zand. Maar ik vind ze erg leuk!

                          

                                                

                                         

Ook had ik jullie verteld dat ik de camera van zuslief mee zou nemen als ik een bezoekje bracht aan het thuisfront. Ik ben de volgende dag maar meteen plaatjes gaan schieten van mijn poezenkind Lady, wat een modelletje hé.

                          

Ik moet nog heel wat oefenen met deze luxe, maar ik vind de resultaten echt prachtig. Wat een verschil met die spikkelfoto's van de iPhone zeg, maar dat is natuurlijk appels en peren vergelijken.
M'n post wordt alweer langer dan ik had gedacht dus ik laat jullie nog even een hint zien voor mijn volgende post.

 
Tenslotte wil ik alle nieuwe volgers welkom heten! Laat gerust een berichtje achter.
Ook ben ik sinds kort te volgen op Facebook met mijn blog klik.
 
Fijne zondag allemaal!
Liefs Michelle
 maandag 3 november 2014

Kransen

Vorige week hadden wij een weekje vrij, ik had de week daarvoor al het idee om een krans te maken, waar ik dus nu mooi tijd voor had. Wij hebben geen planten in huis en een krans vind ik toch wel iets gezelligs hebben.

Ik had al platmos in huis en ik heb nog eucalyptus en kleine dennenappeltjes gehaald.


Heerlijk een dagje zitten prutsen aan de keukentafel, ik wilde een grote eucalyptus krans maken, maar kwam net wat te kort. Dus maar weer een bosje bij gehaald, hij moest gewoon af. En toen hield ik nog wat over, dan nog maar een kleintje maken. De kleine ligt op de vaas die op de eettafel staat en de grote hangt boven de bank. Het ruikt in ieder geval lekker fris hier!
 
 

De krans met dennenappeltjes heb ik met het lijmpistool gedaan. Deze ligt op de salontafel in de houten schaal. Ik vind een stapeltje kransen er ook altijd zo leuk uit zien.

 

 

De moskrans heb ik in de slaapkamer hangen, daar vond ik de muur nog wat kaal. Je moet er ergens mee naartoe hé. Ik kon daar helaas geen goede foto van krijgen vanwege het licht. Ik vind de foto's zoiezo niet zo mooi qua kwaliteit. Maar dat ligt aan m'n telefoon. Ik ga van de week even langs míjn moeder en dan leen ik de camera van zuslief, kan nu al niet wachten om daar mooie plaatjes mee te schieten.

Ik ga lekker m'n bed opzoeken want het wordt alweer laat, weltrusten allemaal!

Liefs Michelle